Vi jobbar för fullt på att få ihop ett spännande program för Nordic Seafood Summit 2024!
Scenprogram 2023
19 JAN
11.30-12.00
Fiskepolitiskt samtal: Framtiden för svenskt fiske och sjömat
Emma Nohrén, riksdagsledamot (MP) och ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott
Johanna Hornberger, riksdagsledamot (M) och partiets ansvarige för fiskefrågor
13.00-13.45
Kommunikativa utmaningar och möjligheter inom miljömärkning
Kim Rydeheim, kommunikationschef MSC
Nina Halling, kommunikationschef KRAV
Anna Norberg, press-och pr-ansvarig Svanen
Ingela Stenson, trendanalytiker United Minds och chefredaktör Livsmedelifokus
14.00-15.00
Spännande sjömat – pitch från tolv olika aktörer
- Kobb: Det nya gröna växer i det blå
- Musselfeed: Blåmusselpulver från Bohuslän – hållbart, gott och innovativt
- GASTROSEA: Under ytan till grytan – mussla, sill och sjöpung. Nytt spännande samarbete mellan Musselbaren/fabriken, Pelagic Seafood och Marinetast
- Scandsea: Allt om tång: högkvalitativa produkter, utbildning och tång i gastronomi
- Gårdsfisk: Fisk i världsklass från svenska lantbrukare
- Nordic Seafarm: Svensk tång som hållbart livsmedel
- Aquafood: Mer mat från mindre fisk
- Göteborgs universitet: Blå mat – centrum för framtidens sjömat, Kristina Sundell Göteborgs Universitet
- Göteborgs universitet: Grön fisk käkar blå foder, Niklas Warwas, Göteborgs Universitet
- Chalmers: Smart processning är nyckeln till sjömat av toppkvalitet, Ingrid Undeland, Chalmers
15.00-15.45
Vad lägger vi på tallriken år 2030? Hur bidrar vi alla i våra respektive roller till att värna den biologiska mångfalden
Linnéa Engström, programdirektör MSC Skandinavien och Östersjöregionen
Carl Schlyter, kampanjledare Greenpeace
Anmälan till middagen (kostnad 1000 kr per pers) sker genom info@nordicseafoodsummit.se
20 JAN
10.00-10.30
Svenskt fiskes möjligheter utifrån Hav och vatten perspektiv
Jakob Granit, generaldirektör Hav och Vatten
10.30-11.15
Göteborgs nya fiskhamn – ett nytt landmärke för svensk sjömat
Gert Wingårdh, arkitekt
11.30-12.30
Näringens aktörer om dagens fiskepolitiska situation – Går näringen en ny framtid till mötes? Vad är de stora utmaningarna?
Linnea Engström, programdirektör på Marine Stewardship Council och tidigare europaparlamentariker
Krishan Kent, styrelseordförande, Fiskbranschens riksförbund
Teija Aho, CEO, Guldhaven Pelagiska AB och vice ordförande för SFPO
Mats Eriksson, förbundsdirektör, svenska insjöfiskares centralförbund
Johannes Claesson , fiskare, Fiskeri AB Ginneton
13.00-13.45
Finns framtiden i sjömaten?
Charlotte Rapp, manager Sverige, Norges Sjömatråd
Frida Ronge, kock
Christian Sjöland, 5ton fisk i disk och Resursfisk, Projektledare Framtidens mat, Axfoundation